5 tips voor communiefoto's

Heb je dit jaar een communie of lentefeest van je kind en denk je eraan om hiervoor foto’s te laten nemen? Je weet misschien niet waar je moet beginnen? Dit jaar maakt corona het er uiteraard niet makkelijker op om dingen te organiseren. Op heel wat plaatsen zijn de plechtigheden terug uitgesteld naar het najaar maar wat zoiezo wel kan is voor je kind prachtige communie- of lentefeest foto’s voorzien. Een mooie herinnering aan deze bijzondere dag!

Tips voor communiefoto’s

Hieronder kan je mijn 5 grootste tips terugvinden om prachtige communie of lentefeest foto’s van je kind te kunnen hebben!

1. Kies een thema

Had je een bepaald thema in gedachten voor het feest? Dan kan je dit in de foto’s ook laten terugkomen. Hier gaat het meestal om kleine accessoires erbij te voorzien denk maar aan een kroontje.

tips-communiefoto’s

2. Kies een mooie locatie

Kijk voor een mooie locatie om de foto's van je kind te laten nemen. De mogelijkheden zijn enorm. Heb je een bepaalde plaats in je gedachten dat je misschien ooit geweest bent en je het daar zo mooi vond? Of had je kind zelf al iets in zijn/haar gedachten? Misschien een plaats waar ze graag komen bijvoorbeeld waar ze hun hobby uitoefenen of een parkje waar ze soms de dieren gaan eten geven enzovoort. Als je met een thema werkt moet de locatie uiteraard ook hierbij aansluiten.

3. Voorzie attrributen

Maak het leuk! Het doel is dat je kind zich amuseert tijdens de fotoshoot. Wat doen ze graag? Wat kunnen we voorzien om het tof te maken? Denk maar aan ballonnen, bellenblazers, gekleurde rookbommen (misschien wat extreem :D )... Dit kan ook met het thema te maken hebben, leuke attributen die daarbij passen. Denk dus outside the box! Alles wordt ook besproken tijdens een persoonlijk gesprek voordat de shoot plaatsvindt.

4. Maak het leuk en persoonlijk

Buiten dat het leuk moet zijn, is het ook belangrijk dat de fotoshoot persoonlijk bij hen aansluit. Laat je kind ook meebeslissen in het hele gebeuren, tot slot is het hun dag. Als ze zelf ook inspraak krijgen, zullen ze het niet alleen leuk vinden (want ze hebben mogen meebeslissen) maar ook gemotiveerder zijn in heel dit verhaal. Willen ze bijvoorbeeld iets doen met hun hobby of zijn ze gehecht aan iets wat je kan betrekken in de foto's? Alles kan!

tips-communiefoto’s

5. Geduld en tijd

Forceer niets op de moment zelf en heb geduld. Zorg dat alles rustig verloopt als je naar de locatie van de fotoshoot rijdt en kom op tijd. Kinderen zijn heel gevoelig en merken de stress of gejaagdheid van een ouder snel op. Dit kan er ook voor zorgen dat zij zelf wat onrustiger zullen worden en dat willen we uiteraard niet. Laat ook alles zijn beloop gaan tijdens het maken van de foto’s. Heeft je kind er even geen zin meer in of is hij/zij wat afgeleid door de omgeving. Dat kan allemaal en dat is ook ok! Hoe zijn we zelf? Als het van moeten is, heb ik het ook snel gehad. Met ruimte en tijd bereik je al veel.

Vorige
Vorige

7 ideeën voor originele communiefoto's buiten

Volgende
Volgende

5 tips om je kinderen voor te bereiden op een fotoshoot