5 tips om je kinderen voor te bereiden op een fotoshoot

kind-voorbereiden-op-een-fotoshoot

Spannend! Er staat een fotoshoot van je kind op de planning maar hoe bereid je je kind daarop voor?
Hieronder kan je een aantal tips terugvinden.

1. Maak er geen heisa rond

Het gebeurt vaak dat we er (onbewust) iets groter van maken dan dat het is. Leg je kind uit wat we gaan doen maar maak er geen ‘big deal’ van. Anders kan je kind afgeschrikt worden, het zien als een opdracht en zich hier misschien wat onzeker bij gaan voelen.

2. Betrek je kind in de fotoshoot

Als je kind ook een stem krijgt bij het plannen van de fotoshoot, hebben ze het gevoel dat ze mogen meebeslissen. Uiteindelijk wil je alleen maar foto’s van wie je kind ook echt is. Door een kennismakingsgesprek leer ik jou en je kind(eren) beter kennen en overlopen we wie ze zijn, wat ze graag doen, aan wat ze gehecht zijn enzovoort. Zo ken ik je kind al grotendeels voor ze voor mijn lens komen te staan. Dit maakt ook dat ik beter op hen kan inspelen op de moment zelf.

3. Neem wat spulletjes mee

Is je kind gehecht aan een bepaalde knuffel, een pop, een stuk speelgoed… ? Breng het gewoon mee. Heb je meerdere kinderen voor de fotoshoot? Dan kan je kind zich hier ook mee bezighouden als zus of broer op de foto gaat maar dat is zeker niet de enige reden. Het is ook leuk om dit in de fotoshoot te betrekken. Op die manier wordt het terug een stukje persoonlijker gemaakt. Door hen iets te laten doen gaat de aandacht weg van de fotoshoot en krijg je mooie spontane foto’s, het kinds zijn!

4. Een goede nachtrust en een buikje vol

Dit geldt niet enkel voor kinderen veronderstel ik? ;) Zorg dat je kind een goede nachtrust gehad heeft en goed gegeten heeft. Anders kan je kleine bengel wat meer moeite hebben om mee te werken voor de fotoshoot. Uiteraard willen we een goed humeur! :)

5. Relax!

Zorg dat alles rustig verloopt in de aanloop van de fotoshoot. Is het een stresske om op tijd op de locatie te zijn, op tijd te vertrekken… dan neemt je kind dit automatisch over. Ik weet het…gemakkelijker gezegd dan gedaan en met kinderen is er altijd wel wat organisatie maar je voorziet dus best iets extra tijd zodat de rust kan bewaard worden en geen stresskes nodig zijn :)

Vorige
Vorige

5 tips voor communiefoto's