Waarom zou je een zwangerschapsshoot doen?

Je bent zwanger! Proficiat!!

Ben je aan het twijfelen of je een zwangerschapsshoot zou moeten vastleggen?

Wel, de vraag die ik je kan stellen is… waarom zou je dit niet doen?

Herken je dit? Je voelt je onzeker over je lichaam want je lichaam is door de zwangerschap uiteraard veranderd (zou raar zijn van niet he ;) ) Tegelijkertijd ben je bang dat als je het niet zou doen, je er spijt van zal krijgen.

Wel lieve mama, dit verhaal krijg ik heel vaak te horen en dat is ook logisch.
Het is best eng om plots in de ‘spotlights’ te staan en geef toe, je staat niet elke dag voor een camera he dus uiteraard voel je je daar wat onzeker over en in je hoofd zie je alle worst case scenario’s al voor jou, dat je jezelf niet mooi op de foto’s zal vinden, je je onwennig zal voelen en ga zo maar voort.

Well, I got you!

waarom-een-zwangerschapsshoot-hoeveel-weken

Waarom zou je geen zwangerschapsshoot doen?

1. Je bent onzeker over je lichaam

Wel ik ben niet zwanger en ook onzeker over mijn lichaam. Ik denk dat dat typisch ook iets vrouwelijks is maar ik begrijp het hoor. :) Je lichaam verandert en dat brengt automatisch onzekerheden met zich mee maar wat als ik je vertel dat ik je een aantal poses laat aannemen waar jij op je best uitkomt? Ik ben er om in dit hele proces jou te begeleiden, er wordt wel vaker heel wat afgelachen en mijn hart smelt vaak bij deze sessies hoe de liefde naar jullie kindje en naar elkaar toe er telkens van afspat!

2. Je bent bang dat je je wat onwennig zal voelen

Dat is compleet normaal dat je dit vermoeden hebt maar dit loopt vaak snel los. Je ziet mij ook bij de planningssessie waar we de shoot volledig bespreken zodat jouw wensen vervuld kunnen worden. Sommige boeken ook een vrijblijvend kennismakingsgesprek in waar ze mij op die moment ook al leren kennen. Dit zorgt ervoor dat je mij voor de fotoshoot al één of twee keer gezien en gesproken hebt waardoor het familialer werken is. Wie weet ben je me dan al beu gezien ;)

3. Je weet niet wat aan te doen

Ik heb steeds mooie lange zwangerschapsjurken ter beschikking die je altijd mag aandoen voor de fotoshoot. Deze komen tot op de grond, benadrukken ook je buik en hebben iets prinsesachtigs.
I love it :D

4. Je weet niet waar je terecht kan of wie je moet kiezen door een overvloed van fotografen

Er zijn duizenden fotografen op de markt met elk hun eigen werkwijze en persoonlijkheid en je ziet door het bos de bomen niet meer. Wel dan raad ik je aan om op zoek te gaan naar een fotograaf die bij je past qua persoonlijkheid en werkwijze maar ook naar stijl toe welke foto’s je mooi vind. Bij mij kan je ook altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek inboeken om even te praten en in te checken of we een match zijn. Tip: volg hierbij vooral je intuïtie :)

5. Je moet je partner overtuigen

You go girl! Nee grapje, je vult je shoot ook in zoals jij dat wilt. Wil je ook enkele foto’s met je partner erbij maar is hij/zij daar niet zo van overtuigd? Ook logisch! Het hoeft ook allemaal niet zo lang te duren. Meestal krijg ik achteraf de commentaar dat het toch zo erg niet was. :) Sommige hadden er zelfs nog plezier in. Het draait om jullie en de liefde naar jullie kindje, als dat geen mooi moment is .. :)

Waarom zou je wel een zwangerschapsshoot inplannen?

1. Mooie herinneringen aan deze periode

Het gaat allemaal snel voorbij en zeker de laatste maanden gaat de aandacht ook vaak naar alles geregeld te krijgen van praktische dingen zoals de kamer, kledij en hebbedingetjes tot de doktersafspraken. Door de rush kan het op bepaalde momenten wat aan je voorbij gaan maar door deze prachtige momenten te laten vastleggen, heb jij voor altijd een tastbare herinnering aan deze toch wel bijzondere periode ❤

2. Time to dress up!

Laat me je tonen hoe prachtig je bent en hoe gelukkig je bent in dit moment :)
Ik heb ook prachtige zwangerschapsjurken waar jij gegarandeerd op je best uitkomt.

3. Geen spijt achteraf

Dan moet je zeker achteraf geen spijt hebben dat je het niet gedaan zou hebben want jij hebt gewoon de kans genomen om dit te laten vastleggen.

4. Een leuke ervaring waarbij jullie centraal staan

Een fotoshoot moet ook leuk zijn voor jullie beide! Je moet het zien als een soort viermoment want dat is het ook! Samen gaan we in gesprek welke foto’s jullie voor ogen hebben en bij het bezichtigingsmoment wordt dit letterlijk gevierd en tijd voor genomen om hierbij stil te staan.

5. Een herinnering voor jullie kind

Het is ook een leuke herinnering voor je kind later om te zien hoe verheugd jullie waren op zijn/haar komst. Als dat niet waardevol is om op terug te kijken.. :)

Vorige
Vorige

Wanneer zwangerschapsshoot inplannen - op hoeveel weken?

Volgende
Volgende

8 locaties voor fotoshoot communie/lentefeest Oost-Vlaanderen